Το μικρό οικόπεδο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου. Η αρχιτεκτονική σύνθεση βασίστηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικοπέδου, και τις λειτουργικές ανάγκες των ενοίκων. Βάσει αυτών των δεδομένων σχεδιάστηκε μία πενταόροφη πολυκατοικία με ισόγειο χώρο στάθμευσης και υπόγειο. Το κτίριο τοποθετήθηκε εσωτερικά του οικοπέδου, ώστε να “αναπνέει” σε σχέση με το απέναντι κτίσμα και να επιτυγχάνεται ο βέλτιστος φωτισμός και αερισμός του κτιρίου.
Δύο οροφοδιαμερίσματα αναπτύσσονται στους δύο πρώτους ορόφους, ενώ η μόνιμη κατοικία της οικογένειας στους τρεις τελευταίους. Η σύνθεση των όγκων βασίστηκε σε σύγχρονα κριτήρια, χωρίς να μιμείται τις αναλογίες της αστικής αρχιτεκτονικής. Οι όροφοι μικραίνουν κλιμακωτά, στοιχείο που αποτέλεσε το βασικό άξονα αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Δύο πλαίσια ενοποιούν τους ορόφους και συγχρόνως διαχωρίζουν τις δύο κατηγορίες κατοικιών. Οι ημιυπαίθριοι χώροι και οι εξώστες, εκτός από τον λειτουργικό τους ρόλο, συμπληρώνουν το πλάσιμο των όγκων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον φωτισμό του κτιρίου, όπου στοιχεία όπως υαλότουβλα προσδίδουν επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς ο φωτισμός εναλλάσσεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η ανάπτυξη της μονοκατοικίας γίνεται σε τρεις ορόφους, καθώς τα τετραγωνικά ανά όροφο μειώνονται σταδιακά καθ’ ύψος. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί ο εσωτερικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, όπου αξιοποιούνται με ιδιαίτερο τρόπο τα περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στην έννοια του έξυπνου σπιτιού και ο έλεγχος των καθημερινών λειτουργιών μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός της κατοικίας.
Στον πρώτο όροφο αναπτύσσονται το σαλόνι και η κουζίνα. Ο τυφλός τοίχος προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους στην κουζίνα και αποτελεί το μεταβατικό στοιχείο για την δημιουργία του επίπλου του σαλονιού. Η τραπεζαρία αποτελεί μια συνέχεια της νησίδας της κουζίνας. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στον δεύτερο όροφο της κατοικίας. Ο όροφος διαχωρίζεται μέσω του κλιμακοστασίου και του λουτρού, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα για το master bedroom.
Ο χώρος γραφείου και το δεύτερο σαλόνι φιλοξενούνται στον τρίτο όροφο. Αντίστοιχα, ο τυφλός τοίχος αξιοποιείται για την δημιουργία της βιβλιοθήκης του γραφείου. Το έπιπλο, κατασκευασμένο από ξύλο και γυαλί δημιουργεί ένα συνεχές παιχνίδι ανοικτών και κλειστών ραφιών. Χαρακτηριστικό στοιχείο του δωματίου είναι το τζάκι που δεσπόζει στο χώρο με τον σχεδιασμό του. Τέλος, το υπόγειο αξιοποιείται με τη δημιουργία χώρων όπως play room, γυμναστήριο, υδρομασάζ και χαμάμ.