Η πρόταση για την αναπαλαίωση της πέτρινης κατοικίας στην περιοχή του Ρεθύμνου αντλεί την κεντρική της ιδέα από την ιδιομορφία του υπάρχοντος κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου. Χαρακτηριστική είναι η ύπαρξη ελαιώνων και άλλων καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή. Το οικόπεδο έχει έκταση 570 τμ και η κατοικία που σχεδιάστηκε έχει δόμηση περίπου 140 τμ.
Ο ενιαίος πετρόχτιστος όγκος που στεγάζει το μεγαλύτερο μέρος της κατοικίας βρίσκεται κεντρικά και ενισχύεται από οπλισμένο σκυρόδερμα. Η στάθμη που εδράζει το κτίσμα είναι κατά 3 μέτρα ψηλότερη από αυτή του δρόμου. Ο προσανατολισμός του κτιρίου είναι βορειοανατολικός.
Η βασική πρόσβαση της κατοικίας τοποθετείται νότιο-ανατολικά του οικοπέδου και δημιουργεί μια πορεία μέχρι την είσοδο της κατοικίας. Εκατέρωθεν αυτής της διαδρομής διαμορφώνονται τρία επίπεδα πέτρινων παρτεριών. Η πρόσβαση των οχημάτων και η θέση στάθμευσης, διαφοροποιείται από την βασική πρόσβαση και τοποθετείται νοτιοδυτικά του οικοπέδου.
Η κατοικία αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα εμβαδού 96 τμ και 46τμ. Έκαστο. Στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται ένας ενιαίος χώρος καθιστικού-κουζίνας, το λουτρό και το υπνοδωμάτιο, ενώ στον δεύτερο όροφο διαμορφώνεται ένα ακόμα υπνοδωμάτιο με ένα λουτρό.
Εξωτερικά, μια ημιυπαίθρια τραπεζαρία διαμορφώνεται νοτίως του κυρίως όγκου. Τα μεγάλα ανοίγματα που δημιουργούνται στο κτίριο έχουν ως στόχο να ενοποιήσουν τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο. Τέλος, η χρήση της φύτευσης και των δένδρων τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων σκοπεύει στην δημιουργία ενός ευχάριστου μικροκλίματος με φυσικό δροσισμό και σκίαση.